sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kesäinen mansikkaunelma




Pohja:
80g Margariinia
n 200g Digestive-keksejä

Täyte:4 Liivatelehteä
n. 1dl omenamehua
3dl Kuohukermaa
2prk Valkosuklaa-lime rahkaa
3 Kananmunan valkuaista
Pari rkl sokeria

Koristeet:Sulatettua valkosuklaata levyllinen (Panda)
Tuoreita mansikoita viipaleina
Mintunlehtiä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurut ja margariini keskenään.

Laita irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi ja leikkaa siitä pohjan kokoinen.
Voitele vuoan reunat ruokaöljyllä. (Näin kakku lähtee helpommin irti ja reunat ovat tasaiset.)
Painele keksimargariinisekoitus vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma.
Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi.
Sekoita joukkoon valkosuklaa-limerahkat.
Sekoita kerma ja valkuaisvaahto keskenään.

Kuumenna omenamehu kiehuvaksi ja sekoita lionneet liivatteet siihen.
Lisää ohuena nauhana rauhallisesti ja koko ajan sekoittaen
täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan.

Lado päälle viipaloituja mansikoita ja sulatettua suklaata pursottamalla.
Voit halutessasi lisätä mintunlehtiä.

Laita jääkaappiin tai pakastimeen pariksi tunniksi.
Parhainta seuraavana päivänä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti