sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tiikerikakku

Tiikerikakku

250 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
vaniljasokeria

Vaahdota voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää maito.
Lisää myös jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja voivaahto.
Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen niistä kaakaojauheet.
Laita voideltuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten tummaa,
jonka jälkeen taas vaaleaa. Raitoja saat pistämällä haarukan
muutaman sentin välein taikinaan ja pyörittämällä paikallaan hetken.
Paista kakku 175 asteessa 45min-55min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti