sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Omena-vaniljapiirakka

200g margariinia
1,5dl sokeria
3dl jauhoja
1 kananmuna
0,75dl Flora vanillaa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
4-5 omenaa
Kanelia ja sokeria

1.Sulata rasva.

2. Sekoita sokeri ja rasva keskenään kulhossa.

3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta) Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, ettei taikinasta tule tässä vaiheessa liian kuivaa.
Ota sivuun n. kahvikupillinen taikinaa.

4. Lisää taikinakulhoon kananmuna, Flora vanilla, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lado omenat päälle.
Jos omenat ovat happamia, kannattaa laittaa sokeria enemmän.

6. Ripottele pinnalle kanelia ja sivuun laitettu n.2dl taikina.

7.  Paista 200 asteessa noin 30min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti