sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Mango-valkosuklaa-juustokakku





Elikkäs piti yhtiin ylppäreihin tehdä jokin juustokakku, joten kaivettiin ohje esille ja muuteltiin sitä jääkaapissa olevien ainesten mukaan omanlaiseksi.  
Kakku kannattaa siis tehdä edellisenä päivänä.

Pohja:200g Digestive-keksejä
80g Voita

Täyte:200g Appelsiinituorejuustoa
200g Maustamatonta tuorejuustoa
3 Kananmunaa
2dl Sokeria
150g Valkosuklaata
2tl Vaniljasokeria
6 Liivatelehteä (+ noin 1/2dl vettä)
4dl (Vispi)kermaa

Kiille:
3prk Piltti Mangososetta
3 Liivatelehteä
n. 1/2dl Appelsiinimehua

1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos tasaiseksi vuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen. (Vähintään 10min)

3. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata valkosuklaa mikrossa. (Sekoita 10sek välein!)

4. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja lisää joukkoon valkosuklaa.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.

6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. (Muista, että vatkaimen on oltava puhdas tässä vaiheessa. Muuten valkuaiset eivät  vaahtoudu!)

7.  Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne (1/2dl) kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen.

8. Sekoita joukkoon kermavaahto ja viimeisenä vaahdotettu valkuaisvaahto.

9. Voitele irtopohjavuoan reunat ruokaöljyllä. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle.

10. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5h tai mieluiten seuraavaan päivään. Kakun voi myös pakastaa.

Jos haluat tehdä kiilteen, tee näin:

1. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi.

2. Sekoita liivatteet siihen.

3. Lisää liivateseos mangososeiden joukkoon koko ajan varovasti sekoittaen.

4. Lisää jähmettyneen juusto-suklaatäytteen päälle.

5. Anna hyytyä väh. 2h.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti